У мережі стало знову популярним відео, на якому показано мурах, які бігають навколо iPhone, який приймає вхідний дзвінок.

Відео було опубліковано на Youtube-каналі ViralVideoLab. Ентомолог з університету штату Нова Англія (США) Найджел Ендрю сказав, що така поведінка пояснюється магнетизмом, який використовується ними для орієнтування, передає ChesnoNews з посиланням на іноземні ЗМІ.

“У них є магнітні рецептори в антенах. Якщо вони подорожують на великі відстані, вони використовують магнітні сигнали з землі, щоб знати, чи йдуть вони на північ, схід, південь або захід”, – говорив учений.

У свою чергу Саймон Робсон з Університету Джеймса Кука в Квінсленді (Австралія), що iPhone не пов’язаний з маршем мурах. “Є багато прикладів, коли мурахи фактично починають формуватися в коло без телефону”, – відзначав він.

За його словами, така поведінка комах – наслідок їх систем зв’язку і спілкування. Водночас форма смартфона могла вплинути на те, що мурахи зібралися в коло. На їх інтенсивне поведінку могла також вплинути вібрація, але мурахи можуть влаштовувати марші і без iPhone.