Черкаська міська рада підтримала ініціативу міського голови Черкас щодо зменшення кількості кіосків у Черкасах. За рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради «Про встановлення мораторію на розміщення тимчасових споруд» проголосували 29 депутатів.

«Цим рішенням Черкаси обирають курс на зменшення кількості МАФів у Черкасах. Тепер у місті не лише не встановлюватимуть нові тимчасові споруди, а й не продовжуватимуть дозволи вже існуючим», – повідомив Артур Савін.

Враховуючи суспільний резонанс та здебільшого негативне ставлення містян до розміщення ТС (особливо нових), з метою запобігання їх хаотичному розміщенню, до затвердження Положення про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Черкаси встановили мораторій (заборону):

• на надання листів про визначення відповідності намірів розташування ТС містобудівній документації, будівельним нормам;
• на продовження строку дії паспортів прив’язки ТС;
• на укладання/продовження договорів щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою.

Дія мораторію не поширюється на розміщення сезонних (літніх) майданчиків біля існуючих закладів ресторанного господарства. Об’єкти сезонної торгівлі (квас, баштан, ялинки) та ярмарки розміщуються відповідно до рішення виконкому.