Професіографічна екскурсія, як одна із форм профорієнтаційної роботи дає можливість безробітним громадянам побачити внутрішній зміст професії, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватись з керівним складом підприємства та працівниками щодо умов праці, перспектив кар’єрного зростання та можливостей набуття додаткових знань.

Про це інформує Христинівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

З метою сприяння працевлаштуванню населення та задоволення потреб роботодавців у кадрах, Христинівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості організовує професіографічні екскурсії на підприємства, які шукають нові кадри.

Таким заходом стала екскурсія для безробітних на ТОВ «Укртрансдизель».

Підприємство постійно розвивається, шукає нові підходи для поліпшення роботи, удосконалює виробничі процеси, співпрацює з багатьма партнерами, а для цього необхідно мати висококваліфікованих працівників. На цей час, у зв’язку із розширенням, ТОВ «Укртрансдизель» запрошує на роботу: інженера-механіка, інженера-електрика, операторів та налагоджувальників токарно-фрезерних верстатів з ЧПУ, слюсарів-мотористів, слюсарів-електриків, зварювальників МІС/МАС/TIG та токаря-фрезерувальника.

Від керівника ТОВ «Укртрансдизель» Геннадія Добровольського безробітні отримали корисну інформацію про важливість робітничих професій, основні вимоги до представників відповідних спеціальностей та про необхідні знання і вміння, якими має володіти людина, для того щоб працювати в галузі ремонту і технічного обслуговування транспортних засобів.

Головний інженер підприємства Руслан Майданюк провів цікаву екскурсію виробничими майстернями, розповів про специфіку роботи кожного підрозділу та показав робочі процеси.

«Щоб стати справжнім професіоналом, не достатньо мати хист до професії, слід озброїтися необхідними знаннями, бути старанним та наполегливим у досягненні своєї мети. І лише тоді професія стане справою життя», – резюмував керівник підприємства.