На Звенигородщині водій пропонував неправомірну вигоду поліцейським, які зупинили його через порушення правил дорожнього руху. Керманич мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Подія сталася 5 грудня на вулиці Вячеслава Чорновола в місті Звенигородка. Вночі поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ-2101, через порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з 47-річним водієм, правоохоронці помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманичу запропонували пройти перевірку на стан алкогольного сп‘яніння. Чоловік відмовився та запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Попри попередження поліцейських про кримінальну відповідальність за такі дії, порушник залишив гроші у салоні службового автомобіля. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Звенигородського районного відділу поліції, яка вилучила грошові кошти у сумі 50 євро.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Окрім того, на водія склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.