Про результати роботи Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2021 рік та пожежно-рятувальних підрозділів області говорили на колегії в Головному управлінні ДСНС України у Черкаській області.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській області, передає ChesnoNews.

У колегії, що пройшла під головуванням начальника Головного Управління, взяли участь заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віктор Гусак, начальники підпорядкованих підрозділів, керівники структурних підрозділів Головного управління.

Крім аналізу оперативної обстановки, також були розглянуті актуальні питання запобігання, попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій на території області.

Окреслюючи найближчі завдання, що стоять перед обласним управлінням, особливу увагу приділили необхідності посилення превентивних заходів щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі та потенційно небезпечних об’єктах. А також питанням популяризації, створення і розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони в складі центрів безпеки.

Під час наради розглядалися питання підготовки підрозділів Головного управління до ефективної протидії загрозам, притаманним весняно-літньому періоду.