Черкаські Мавпи у Кривому Розі відіграли із принциповим суперником – Кривбасом. Складний і насичений на фізичну боротьбу матч завершився поразкою – 63:80.

Про це інформує пресслужба черкаського БК, передає ChesnoNews.

Черкаські Мавпи краще розпочали матч, після виграного вкидання Олександр Кольченко реалізував прохід під кошик, а в наступній атаці Джоко Шаліч своїм триочковим одразу збільшив перевагу команди до п’яти балів. Далі ривок команди підтримав Іван Ткаченко. Втім вже до середини чверті господарі зупинили ривок Мавп і самі вийшли вперед. Однак кінцівка чверті була за черкасцями, які завдяки результативності Кольченка зрівняли рахунок – 15:15.

Друга чверть не задалася Мавпам. Криворіжці цупко сіли у захисті і не давали черкасцям розбігтися і набирати легких очок. Натомість самі здійснили свій ривок, влучали як здалеку, так і зблизька, де домінував Владислав Коренюк. Поступово різниця між комнадами росла, а під завісу першої половини гандикап Кривбаса сягнув 11-ти очок – 38:27.

Кривбас методично продовжив свою гру і в третій чверті. Команда Артема Сліпенчука значно чіткіше захищалася, примушуючи Мавп здійснювати важкі кидки. Такий захист додавав команді впевненості і в нападі. Результативність від Коренюка і Поповіча дозволила господарям відірватися на відстань 18 очок. Черкасці намагалися скорочувати відставання, втім серія триочкових від Кривбаса повертала загрозливу різницю для Мавп.

У четвертій чверті напружена боротьба між командами перейшла у відверте фізичне протистояння. На старті періоді черговий жорсткий фол господарів ледь не спровокував бійку. Невеличка сутичка між командами завершилася низкою технічних фолів. У такій в’язкій грі на межі/за межею фолу краще себе почував Кривбас, який постійно відповідав на результативні атаки Мавп. Врешті, дістатися ближче, ніж на 10 очок черкасцям так і не вдалося. А в кінцівці зустрічі криворіжці влаштували феєрію дальніх кидків, що поховало надії Мавп на перемогу – 63:80.

Кривбас – Черкаські Мавпи – 80:63 (15:15, 23:12, 21:17, 21:19)
Кривбас: Коренюк – 17+9 підбирань; Юміпіг – 13+5 передач; Бондарчук – 6+6 підбирань; Артамонов – 14+3 передачі; Поповіч – 11+17 підбирань – старт; Латковіч – 14; Старцев – 3+3 передачі; Івшин – 2.
Мавпи: Кольченко – 21+5 підбирань; Ткаченко – 4+5 підбирань; Дугат – 18+9 підбирань, 7 передач; Шаліч – 6+5 підбирань; Приймак – 2 – старт; Сергеєв – 8+3 підбирання; Конате – 4+3 підбирання.