Станом на ранок 24 дня повномасштабного вторгнення РФ на територію України від дій агресора загинули 112 дітей та понад 140 поранені.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає ChesnoNews.

“Найбільше постраждалих у Київській – 57, Харківській – 36, Донецькій –28, Чернігівській – 30, Миколаївській – 21, Житомирській – 15, Сумській – 14 та Херсонській – 14 областях”, – йдеться в повідомленні у фейсбук.

Зокрема, 16 березня військові РФ незаконно заволоділи будинком у с. Колонщина Макарівської ОТГ Київської області, вбивши двох мешканців, серед яких 16-річний підліток.

18 березня у с.Лоцкине Баштанського району Миколаївської області загинув 16-річний юнак у результаті розриву протитанкової міни. Також цього дня з-під завалів Чернігівського гуртожитку рятувальники витягли тіла 7-річних двійнят – хлопчика та дівчинку.

Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів пошкоджено 489 навчальних закладів, 69 з них зруйновані повністю.

Найбільше пошкоджених шкіл і дитячих садків у Донецькій – 138, Харківській – 77, Київській – 41, Миколаївській – 39, Сумській – 33, Херсонській – 21, у столиці – 43.

“Ці дані не остаточні, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях”, – йдеться у повідомленні.