Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ шодо російського вторгнення станом на 12:00: завдання окупантів щодо розгрому угруповань ЗСУ, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.

▪️ З початку бойових дій противник завдав 291 ракетний удар, застосовано 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провів 1403 авіаційних нальоти.

▪️ Частково ворогом досягнуто мету на Донецькому напрямку. Противник зупинений у напрямку на Миколаїв.
Ворог продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. За заявами росії, із застосуванням високоточної зброї та некерованих авіаційних бомб.

▪️ На Волинському напрямку суттєвих змін у обстановці не відбулось.

▪️ На Поліському напрямку окремі підрозділи окупантів займають оборону у районах населених пунктів Поліське, Кропивня, Захарівка, Олива, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів.

▪️ На північному заході від Чорнобиля загарбники розгорнули тиловий район угруповання військ Східного військового округу. Противник продовжує зазнавати значних втрат.

▪️ На територію республіки білорусь росія перекинула окремі підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти (Владивосток) та 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський).

▪️ На Сіверському напрямку ворог намагається діяти в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Ковпита, Золотинка, Мена, Ніжин, Браниця, Каліта, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не проводив.

▪️ Продовжується часткове блокування міста Чернігова, ворог здійснює артилерійські обстріли густонаселених районів.

▪️ У напрямку на Бровари загарбник діє силами до трьох бригад. Намагається контролювати рубіж в районах населених пунктів Марковці, Заворичі, Рудня, Богданівка, Залісся, Михайлівка, Світильня, Перемога, Рудницьке, Великий Крупіль, Малий Крупіль, Петрівка. Активних дій війська окупантів не проводили.

▪️ На Слобожанському напрямку активних наступальних дій не було.

▪️ У напрямку на Суми та Охтирку активних наступальних дій немає. Противник зосереджується на блокуванні міста Суми.

▪️ В районі Харкова активних дій не проводилося. Основні зусилля окупантів зосереджувалися на блокуванні міста Харкова.

▪️ На Донецькому напрямку ворог діє в районах населених пунктів Борова, Терни, Новокраснянка, Первомайськ, Горлівка, Пантелеймонівка, Ясинувата, Донецьк, Оленівка, Новотроїцьке, Ольгинка, Володимирівка, Микільське, Павлівка, Пречистовка.

▪️ На Луганському напрямку противник основні зусилля зосереджує на спробах захопити населені пункти Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна.

▪️ У напрямку на Сєвєродонецьк ворог здійснив неуспішну спробу проведення наступальних дій, успіху не мав.

▪️ За підтримки артилерії противник продовжує закріплюватись у західних та північно-західних частинах Рубіжного. Без успіху.

▪️ На напрямку Первомайськ, Лисичанськ намагається здійснювати вогневий вплив на наші війська з метою стримування дій підрозділів ЗСУ.

▪️ Основні зусилля зосереджені на захопленні міста Вугледар та міста-героя Маріуполя.

▪️ На Приазовському та Південнобузькому напрямках активних наступальних дій не проводилося.

▪️ У напрямку на Кривий Ріг зупинений, проте намагається здійснити підготовку до наступальних дій.

Українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога демонструючи мужність та героїзм!

Разом переможемо! Слава Україні!