Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 12.00: переважна більшість планів російської армії залишається невиконаними. Україна продовжує тримати рубіж оборони об’єднаної Європи.

▪️ Через брак людських ресурсів ворог переміщує до кордонів України резерви з центрального та далекосхідного воєнних округів, проводить приховану мобілізацію та шукає підтримки у своїх малочисельних союзників.

▪️ Окупанти продовжують залучати до безпосередніх бойових дій особовий склад військових частин та підрозділів забезпечення. Це свідченням критичного стану ситуації у війську росії.

▪️ На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник намагається організувати інженерне обладнання позицій для ведення позиційної оборони, відновити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

▪️ Ворог продовжує знищувати інфраструктуру в захоплених містах, завдавати ракетно-бомбові удари по мирних кварталах, грабувати, викрадати, брати у заручники цивільних.

▪️ У напрямку на Чернігів наступальних дій не проводилося. Продовжився обстріл позицій підрозділів ЗСУ та густонаселених районів міста.

▪️ Ворог зазанав втрат при спробі здійснення наступу у напрямку на Бровари, де був зупинений. Здійснює спроби провести заходи з відновлення боєздатності та інженерного обладнання зайнятих рубежів.

▪️ На Слобожанському напрямку активних наступальних дій немає. Продовжуються блокування міста Суми, намагання блокувати місто Харків. Ворог здійснює вогневий вплив по оборонних рубежах та цивільній інфраструктурі українських міст Харкова та Чугуєва.

▪️ Окупанти продовжують докладати значних зусиль для встановленням контролю над містом Ізюм та намагається посилити угруповання. Облаштовує смугу опорних пунктів.

▪️ На Донецькому напрямку ворог веде штурмові дії та проводить вогневі нальоти по всій лінії зіткнення. Намагався прорвати оборону позицій наших військ на Авдіївському напрямку, успіху не мав, зазнав втрат та відступив.

▪️ На Південнобузькому напрямку противник намагається втримати раніше зайняті рубежі, здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення запасів.

Зберігаємо спокій! Разом переможемо! Слава Україні!