У Черкаському районі активно проводиться діяльність з відправки гуманітарних вантажів. У кожній громаді району від початку війни оголошено збір продуктів харчування, медикаментів та речей першої необхідності для військовослужбовців тероборони та ЗСУ.

Про це інформує очільниця Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко, передає ChesnoNews.

Лише за останній тиждень відправлено 80 тонн гуманітарної допомоги у райони, де тривають бойові дії, з Канівської, Смілянської, Чигиринської, Корсунь-Шевченківської, Городищенської, Кам’янської міських, Бобрицької, Березняківської, Леськівської, Ліплявської, Медведівської, Мошнівської, Михайлівської, Степанецької, Сагунівської, Тернівської та Червонослобідської сільських територіальних громад.

У Балаклеївській, Білозірській, Будищенській, Ротмістрівській, Руськополянській, Степанківській, Мліївській та Набутівській сільських територіальних громадах, а також у кожній громаді Черкаського району займаються приготуванням їжі для тимчасово переміщених осіб, ЗСУ, передають на блок-пости та у військові частини. Готуються гарячі комплексні обіди, випічка та багато іншого для військовослужбовців тероборони, Збройних Сил України. В’яжуться маскувальні сітки та передаються за призначенням.

Загалом з початку війни громади району відправили близько 140 тонн гуманітарних вантажів у Харків, Київ, Чернігів, Маріуполь, Суми, Лисичанськ (Луганська область), Бахмут (Луганська область), Бровари, Васильків і Бориспіль (Київська область), Херсон, Запоріжжя та у Донецьку область.

Продукти харчування, а саме, картопля, олія, м’ясні вироби, м’ясні та рибні консерви, борошно, крупи різних видів, овочі, овочева консервація, макарони, випічка, дитяче харчування, засоби гігієни, ліки, маскувальні сітки, одяг, взуття, каремати, дитячий одяг, підгузки, розвантажувальні жилети, індивідуальні аптечки – це далеко не повний перелік усього того, що було відправлено.

Крім того, лісгоспами Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства надано допомогу Тростянецькому лісгоспу Сумського управління продуктами харчування, медикаментами вагою 1,6 тонн. Два буси були завантажені у Смілі, перевантажені у Полтаві і відправлені у місто Тростянець Сумської області.

Разом до перемоги!🇺🇦