Від сьогодні в Черкасах розпочинаються гідравлічні випробування. На міцність перевірятимуть мережі й Черкаської ТЕЦ, і КПТМ «Черкаситеплокомуненерго». Це дозволяє виявити та відремонтувати найбільш зношені ділянки комунікацій та запобігти появі пошкоджень під час майбутнього опалювального сезону.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як пояснюють у департаменті житлово-комунального комплексу, наразі це дієвий запобіжний захід, який дозволяє заздалегідь виявляти критичні місця тепломереж. Триватимуть випробування до вересня: поетапно в різних районах міста, згідно з графіком.

Так, із 14 квітня Черкаська ТЕЦ планує проведення першого етапу випробувань для трубопроводів, які проходять у мікрорайонах «Криваліївський» та в частині мікрорайону «Хімселище».

Завершення цього етапу випробувань передбачається 31 травня.

Із 18 по 22 квітня фахівці «Черкаситеплокомуненерго» проведуть випробування теплових мереж від котелень по вулиці Надпільній та Смілянській (без відключення гарячого водопостачання).

Натомість з 18 по 29 квітня – у житлових будинках, які знаходяться в районі ЧНУ імені Богдана Хмельницького. У цей період у них відключатимуть гаряче водопостачання.