Сьогодні масштабна російська агресія в Україні створила багато екологічних ризиків, що призводить до значних збитків навколишньому природному середовищу. Як наслідок, значних втрат зазнають ліси, заповідники, національні парки, забруднюються землі, водні ресурси, повітря особливо в місцях бойових дій.

Інформація про ключові наслідки для українського довкілля від російської агресії постійно оновлюється в інформаційних дайджестах на офіційному вебсайті Міндовкілля.

Керівникам громад доведено інформацію про можливість повідомлення Міндовкілля та Держекоінспекцію про екозлочини окупанта через SaveEcoBot що в майбутньому стане доказами у судових процесах для відновлення українського довкілля.

За допомогою бота можна не лише повідомити інформацію про забруднення, а й знайти необхідні документи та бланки й дізнатися детальніше про:

Реєстр ОВД

Моніторинг планованої господарської діяльності, що матиме вплив на довкілля. Підписка по областях і підприємствах. Шаблони заяв зауважень.

Дозвільні документи

Ліцензії на поводження з небезпечними відходами, дозволи на викиди в атмосферне повітря, користування надрами і спецводокористування тощо.

Інспекційні перевірки

Хто має контролювати підприємства-забруднювачі та проводити перевірки, ревізії, огляди, обстеження та інші заходи державного нагляду?

Моніторинг якості повітря

Стан атмосферного повітря в режимі 24/7. Пошук найближчих станцій, автоматичні повідомлення щодо погіршення якості, аналітика за період.

Скарги на забруднення

Якщо спостерігаєш забруднення, яке на твою думку порушує екологічне або санітарне законодавство, скористайся чат-ботом SaveEcoBot.

Екологічні податки

Сплачені суб’єктами природних монополій та надрокористувачами податки за викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та інше.