ПриватБанк завершив міграцію ІТ систем з фізичного центру зберігання даних у “хмару”, щоб  мінімізувати залежність від фізичної присутності комп’ютерного обладнання в різних регіонах України, яке могло бути знищено під час війни.

Про це інформує пресслужба фінустанови, передає ChesnoNews.

Відтепер всі основні застосунки та сервіси ПриватБанку успішно перенесено у хмарне сховище, щоб забезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг у будь-який момент. Ключові факти про цю міграцію:

⚡️менше 45 днів знадобилось нам, щоб усі важливі застосунки безпечно розмістити і запустити в роботу з хмарного середовища;
⚡️перенесли 3500 серверів;
⚡️понад 4 петабайт клієнтських даних і транзакцій завантажено у “хмару”;
⚡️понад 270 важливих застосунків перенесено;
⚡️понад 460 ІТ-фахівців ПриватБанку та підрядників працювали над проектом.

Ми надзвичайно пишаємось нашою ІТ командою, яка зробила титанічну роботу щоб убезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг. Для порівняння: обсяг робіт, який ми реалізували, для проектів такого масштабу у “нормальному” проектному ІТ-циклі зазвичай займає 1,5 роки і більше.

Ми розуміємо, що у цей період деякі наші клієнти стикалися з проблемами при здійсненні платежів чи карткових переказах, що траплялось частіше, ніж зазвичай. Просимо вибачення за незручності та просимо розуміння, адже це все було заради наших клієнтів та безпеки їхніх коштів.