Центральне макрорегіональне управління ПриватБанку повідомляє про видачу 2 млрд гривень пільгових кредитів на проведення посівної 2022.

“Менше місяця тому ми повідомили про видачу 1 млрд грн пільгових кредитів аграріям Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей і взяли курс на другий ярд. Свої зобов”язання ми виконуємо”, – повідомив Ростислав Масло, директор Центрального МРУ ПриватБанку.

Кредитування доступне на строк 6 місяців з компенсацією від держави до 0% річних річних у сумі до 60 млн грн для агровиробників з “банком землі” в обробітку від 20 га, які знаходяться в регіонах України, де наразі не ведуться бойові дії.

6 млрд грн пільгових кредитів на проведення посівної від ПриватБанку вже отримали українські агропідприємства та фермери. Фінансування для проведення весняних робіт в рамках державної програми пільгового кредитування агровиробників надано більше ніж 2,5 тисячам господарств.

ПриватБанк повідомив, що з 9 травня 2022 року розпочав прийом заявок на фінансування придбання основних засобів. За цією програмою банк планує найближчим часом видати клієнтам 500 мільйонів гривень для придбання сільгосптехніки, комерційного автотранспорту та спецтехніки.