Погода на території України та Черкаської області до кінця травня. Що чекатиме на українців з різних куточків країни? Що готувати на останні 2 тижні травня: парасольки чи купальні принади?

Погода у Черкасах та області до кінця травня

Мешканців Черкащини чекають зливи, сильні та регулярні. До 31-го травня, майже кожен день буде дощити. Не дивлячись на велику кількість опадів, температура повітря буде триматись вище +15 градусів тепла. Наприкінці місяця, стовпчики термометра будуть показувати  від +20 до +24 градусів тепла, що не може не радувати. З 16-го по 17-те числа будуть невеличкі дощі, але з перемінною хмарність. Тож можна сміливо розраховувати на сонце вдень. А ось з 18-ого по 26 число погода буде дуже хмарна, можливі дощі із блискавками та громом.

Показники барометрів будуть триматись у межах норми, з підвищенням до 757 мм. ртутного стовпа. Вітер, здебільшого, буде північний чи північно-західний.

Загальний прогноз погоди на травень

Останні 2 тижні травня приготували для Українців дуже мінливу погоду. Не дивлячись на те, що українців чекає тепла погода (від +15, до +24 градусів тепла), по всій території країни будуть йти дощі, зливи.

Миколаїв. Як прогнозує погода Мета, у місті погода не відрізняється від більшості регіонів. Але дощити буде менш ніж у столиці чи на заході. Погода очікується хмарна, іноді невеликі дощі, але середня температура повітря вдень буде триматись близько 20 градусів тепла.

Київ. У столиці також очікуються дощі. Попри це, температура повітря буде триматись у приємному діапазоні від +16 до +19 вдень. Але вночі, перепади будуть більш значущими: від +6 до +14.

Дніпро. На Дніпропетровщині очікується тепла, але хмарна погода. Можливі невеликі дощі з мінливою хмарністю. Температура повітря вже вища за 20 градусів тепла. Але 18-ого та 19-ого очікується різке похолодання до +11 та +13, відповідно.

Температурні показники, також будуть триматись у схожих умовах. Не передбачується жодних холодів чи спеки. Травень приніс «класичну» весняну погоду із дощами, приємним вітром (швидкість 3 – 4 метри за секунду) та поступовим приходом літа.