Незважаючи на те, що календар невблаганно наближає нас до заповітного рубежу, за яким починаються літні теплі дні, примхлива весна-2022 не збирається відступати.

Про погодні зміни в області розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У найближчі дві доби антициклон «Yannes» зумовить на Черкащині переважно сонячну та суху погоду. Температура вночі 4-9°, вдень 18-23°.

Вихідні, 21-22 травня, пройдуть під знаком атмосферної нестійкості та температурних контрастів. Атмосферні фронти циклону «Dorchen» принесуть у наш регіон північноатлантичну прохолоду з температурою вночі 7-12º, вдень 13-18º тепла та грозові дощі, користь яких важко переоцінити.

За попередніми розрахунками, з вівторка, 24 травня, атмосфера поступово стабілізується, адже до управління погодою приступить антициклон, який впевнено розміститься над Центральною Україною. Під його впливом повітря почне прогріватися.

За останні 30 років середня дата початку купального сезону у Дніпрі – 23 травня. Втім цьогоріч початок дещо затримується, оскільки на ранок 18 травня температура води всього 15°С. До відома, минулого року купальний сезон розпочався 27 травня з прогрівом води до 18º.