Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою 32-річного жителя м. Золотоноша у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 307 КК України (незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах), ч. 2 та ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307 (замах на незаконний збут особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах) КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, 16.05.2022 на одній із вулиць м. Золотоноша затримано місцевого жителя, який систематично займався збутом особливо небезпечних психотропних речовин на території міста, шляхом розміщення «закладок». У ході особистого обшуку особи виявлено і вилучено 24 згортки психотропних речовин (амфетамін та PVP).

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб.

Довідково: незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах карається позбавленням волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.