У межах нової військової допомоги від США планується постачання Україні сучасних американських систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомляє The Washington Post, передає ChesnoNews.

“Законопроєкт, схвалений у четвер 86 голосами проти 11 (йдеться про ухвалену 19 травня Сенатом США фінансову та військову допомогу на суму 40 млрд доларів* – ред.) передбачає загальну військову допомогу у розмірі 20 мільярдів доларів, яка, як очікується, профінансує передачу передових систем озброєння, таких як ЗРК Patriot та далекобійна артилерія”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення Росії, 24 лютого, Україна неодноразово просила США про надання систем Patriot, однак досі цей запит не був задоволений.

*21 травня президент США Джо Байден підписав законопроект по виділенню Україні 40 млрд доларів фінансової допомоги.

Центр стратегічних комунікацій пояснює, на які саме потреби підуть ці гроші:

🔻$6 млрд — на зброю, розвідувальну підтримку, підготовку та іншу допомогу щодо безпеки Збройним Силам України;
🔻 $8,7 млрд — на заповнення запасів зброї, яка була передана Україні;
🔻 $3,9 млрд — на фінансування операцій Європейського командування, зокрема розвідувальну підтримку;
🔻$11 млрд — на зброю, військове та захисне обладнання і спорядження, яке Байден зможе надсилати Україні прискореними темпами — без додаткового погодження з Конгресом;
🔻 $13,8 млрд — було схвалено для Держдепартаменту, основна частина цих коштів піде до Фонду економічної підтримки, щоб допомогти українському уряду продовжувати свою роботу;
🔻 $4,4 млрд — направлять на постачання продовольства Україні та іншим країнам.