19 травня під час несення служби у Черкасах, на блокпосту підозрілий чоловік привернув увагу військовослужбовців Національної гвардії України. Його зупинили для перевірки та виявили шістдесят шість згортків, ймовірно з наркотичною речовиною.

Про це інформує Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ChesnoNews.

На місце події нацгвардійці одразу викликали слідчо-оперативну групу Черкаського районного управління поліції та патрульних.

Слідчі задокументували факт кримінального правопорушення. Речові докази вилучили та направили на експертне дослідження. 27-річного уродженця міста Жашків затримали у порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Наразі за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури зловмиснику оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловік може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.