За даними Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 26 травня 2022 року спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили майже 149 тис. учасників.

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає ChesnoNews.

На цьому етапі передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для складання основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник, – в Україні чи за кордоном. Так, бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134,5 тис. осіб та майже 14,5 тис. за кордоном.

На другому етапі, з 21 червня до 7 липня 2022 року, учасники остаточно визначатимуться з вибором міста/країни і за потреби зможуть змінити населений пункт на той, який є у списку та де буде зручніше скласти тестування.

Тільки після проходження двох етапів на підтвердження участі в НМТ з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце складання ним НМТ.

На жаль, через високий рівень безпекових загроз наразі у деяких регіонах України провести НМТ неможливо, а саме: в Херсонській, Луганській, Донецькій областях, АР Крим, місті Севастополь, частині території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Очевидно, що виїхати для складання тестування учасникам із цих регіонів наразі надзвичайно складно, навіть підтвердити участь у тестуванні подекуди проблематично.

Важливо! Хто має можливість скористатися інтернетом, підтвердьте свою участь у НМТ і виберіть місце, де потенційно можете пройти тестування.

Зазначимо, що наразі тривають перемовини із кількома країнами Європи, яких немає у переліку, ー із Люксенбургом, Словенією, Туреччиною і Фінляндією. Цілком імовірно, що в них можна буде скласти НМТ під час додаткової сесії. Отже, якщо ви перебуваєте в країні, яка є у переліку потенційних країн, де може бути проведено НМТ, як і інші вступники, з 20 травня до 7 червня 2022 року маєте підтвердити участь у НМТ, вибравши найближчу з наданого переліку локацію. Це допоможе нам визначитися з кількістю потенційних учасників тестування і якнайліпше спланувати організацію НМТ.