Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині.

Київщина

Ніч пройшла спокійно, декілька сигналів повітряної тривоги. Ввечері 28 травня спрацювала ППО у Бучанському районі. Жертв та руйнацій немає. Інформація уточнюється.

Дніпропетровщина

Ніч і ранок спокійні. Напередодні увечері – ракетні удари по Кривому Рогу. Зруйноване промислове підприємство. Люди не постраждали.

Харківщина

У Харкові ніч – відносно спокійно. Протягом доби постраждалих немає. По області протягом доби обстрілювали Ізюмьский район (Балаклію та Савинці), троє людей поранено, у місті Золочів – дві особи постраждали, у Чугуївському районі село Коробочкине – одна. Увечері біля Барвінкового (Ізюмський район) загинула від обстрілів жінка, 60 років.

Луганщина

Бойові дії у Сєвєродонецьку, росіяни намагались узяти місто до Дня Сєвєродонецька (сьогодні). У Лисичанську російський снаряд влучив в багатоповерхівку. Одна людина загинула на місці, чотирьох місцевих жителів госпіталізовано із травмами різного ступеня тяжкості. Авіаударом зруйновано кінотеатр «Дружба», зазнали пошкоджень 22 будинки. Всього 2 загиблих, 4 поранених.

Донеччина

Відсутній газ на території області, частково відсутні вода і електрика. Обстріли по всій лінії фронту. За минулу добу – 2 загиблих і 3 поранених.

Миколаївщина

Зранку окупаційні війська Росії вчергове обстріляли місто Миколаїв, удар прийшовся на житлові квартали. Як мінімум два боєприпаси розірвалися просто у дворах багатоповерхівок. Унаслідок обстрілу пошкоджено декілька багатоквартирних будинків. Одна людина загинула на місці. Також на даний момент відомо щонайменше про шістьох поранених цивільних осіб. Учора вдень були обстріли в Інгульській та Широківській громадах. Потерпілих і пошкоджень, за попередньою інформацією, немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Херсонщина

Стабільно гарячими точками залишаються населені пункти Великоолександрівської, Нововоронцовської, Калинівської, Високопільської, Чорнобаівсткої ТГ. Бойові дії у цих громадах тривали практично весь день, люди знову фіксували багато бойової техніки та авіацію. Внаслідок обстрілів критична ситуація у Чорнобаївці. Вчора, через бойові дії отримали травми мирні люди, ще один чоловік загинув.