Прокурорами Черкаської обласної прокуратури у кримінальному провадженні 3 особам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Вказані статті передбачають відповідальність за розтрату чужого майном службовими особами шляхом зловживання службовим становищем та підробку офіційних документів.

За даними слідства встановлено, що у 2020 році організованою групою, до складу якої входили службова особа Департаменту Черкаської обласної державної адміністрації, керівник та кошторисник підприємства-підрядника, на користь юридичної особи було здійснено розтрату грошових коштів державного бюджету, виділених для виконання будівельних робіт на двох об’єктах державної форми власності (школах), на загальну суму понад 1 мільйона грн, чим заподіяно шкоду інтересам держави.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років.