Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Прогресивна соціалістична партія України” за позовом Міністерства юстиції України.

Про це інформує пресслужба суду, передає ChesnoNews.

Зазначається, що 23 червня 2022 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи про заборону Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України».

“Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України»; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що у задоволенні зустрічної позовної заяви Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» до Міністерства юстиції України, третя особа – Служба безпеки України, про визнання дій протиправними відмовлено.

У ВААС звертають увагу, що повний текст рішення у справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради.