В.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області Юлія Чемич та голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шевченко 04 серпня підписали Угоду про співпрацю.

Про це інформує пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Метою документу є консолідація зусиль сторін задля забезпечення безпечних умов праці, сприяння при проведенні превентивних заходів, недопущення ризиків аварій та управління професійними ризиками, а також обмін позитивним досвідом.

«Проведений аналіз співпраці Управління Держпраці в області та Федерації профспілок області за 2020-2021 рр. свідчить, що фахівці установ спільно здійснювали розслідування виробничого травматизму майже у 100% випадків. Взаємодія та ефективна участь технічних експертів праці Профспілок у комісіях зі спеціального розслідування дозволили якісно провести розгляд матеріалів та прийняти зважені рішення», – відзначила Юлія Чемич під час підписання Угоди про співпрацю.

Керівники установ домовилися координувати свою діяльність, здійснювати обмін інформацією про стан охорони праці, рівень виробничого травматизму й профзахворювань у суспільному виробництві, вносити відповідні пропозиції та вживати узгоджених спільних заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правової бази з питань праці, соціального захисту працівників, промислової безпеки та охорони праці, системи комплексного управління охороною праці, підвищення ефективності державного нагляду і громадського контролю, забезпечення належного захисту законних прав працівників у цій сфері.