Заклади охорони здоров’я області продовжують отримувати допомогу від волонтерів. Днями Катеринопільська багатопрофільна лікарня отримала медичні препарати, апарат для штучної вентиляції легенів і монітор для відстеження стану пацієнта від команди волонтерів гуманітарного хабу «Житомир» за сприяння азербайджанської компанії «Азенко».

Про це ініформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

У Катеринопільській лікарні обслуговують пацієнтів із трьох громад. Серед пацієнтів – і внутрішньо переміщені особи. Тож таке медичне підсилення стане тутешнім лікарям в нагоді, каже головна лікарка закладу Людмила Борецька.

– У лікарні функціонує відділ для тяжкохворих пацієнтів, – додає медик. – І нам вкрай необхідне було таке медичне обладнання для надання допомоги саме їм.

Гуманітарний хаб «Житомир» постійно працює зі світовими організаціями для залучення допомоги Україні, каже його співзасновник Донатас  Піскун.

– Днями за сприяння компанії «Азенко» передали новітнє обладнання та медикаменти від наших японських та американських партнерів до Катеринопільської лікарні, – відзначив він. – Наразі, через проблеми з логістикою та брак коштів, багато лікарень не можуть самостійно закуповувати обладнання та ліки, тож закликаємо волонтерів допомагати «медичному фронту». Це наблизить нашу перемогу.