З 1 липня у Черкасах запрацював електронний квиток. Оплатити проїзд у тролейбусах тепер можна лише за допомогою валідаторів, які встановлені у транспорті. Наразі пасажири освоюють новий спосіб оплати. Розібратися їм допомагають контролери, які вже працюють на тролейбусних маршрутах.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Для тих, хто ще не розібрався, фахівці ТОВ «Смарт тикет технолоджи» – компанії, яка перемогла у конкурсі на справляння плати за транспортні послуги в міському пасажирському транспорті міста Черкаси, нагадали правилами користування валідаторами.

Зауважимо, оплатити проїзд у тролейбусах нині можна за допомогою банківської картки чи смартфону з функцією NFC (PayPass) або паперового квитка з QR-кодом.

Оплата банківською карткою або телефоном:

Здійснити оплату проїзду карткою банку чи телефоном з функцією NFC Ви можете, приклавши телефон чи картку до правого верхнього кутка валідатора. При цьому картку чи телефон потрібно тримати протягом 2-3 секунд та дочекатися сигналу про успішну оплату (зелена галочка).

Оплата за допомогою паперового квитка:

Відсканувати паперовий квиток з QR-кодом Ви можете на валідаторі, поряд з яким знаходиться напис «Скануй квиток тут». Для цього необхідно піднести квиток QR-кодом до сканера, який розташований в нижній частині валідатора, на відстані 10-15 сантиметрів та дочекатися сигналу про його успішну валідацію.

Нагадаємо, придбати паперовий квиток можна у терміналах McLaut, розміщених у багатьох магазинах міста. Вартість проїзду становить 10 грн. Квиток дійсний протягом 7 днів.