Минулого тижня Золотоніщина знову прощалася із захисниками, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Про це інформує пресслужба Золотоніської РВА, передає ChesnoNews.

15 вересня траурний кортеж із загиблим старшим солдатом Олександром Павловичем Родніним на колінах і з квітами зустрічали в Чорнобаї, Малих та Великих Канівцях. 26-річного навідника механізованого відділення механізованого взводу везли в останню дорогу в село Придніпровське Іркліївської громади, де родина загиблого знайшла прихисток після окупації рідної Луганщини. Олександр з початку повномасштабного вторгнення пішов служити на контрактній основі в Збройні сили України, отримав тяжке поранення у квітні, пройшов лікування та реабілітацію, але знову повернувся на передову. 9 вересня поблизу населеного пункту Спірне на Донеччині воїн загинув в бою від кулі ворога, до останньою залишився вірним присязі та своєму обов’язку.

16 вересня в Золотоноші попрощалися з 53-річним капітаном Вадимом Олексійовичем Новохатнім, який 14 вересня трагічно загинув у дорожньо-транспортній пригоді на Полтавщині. Командир стрілецької роти, з першого дня став на захист нашої держави, був чудовим другом і мудрим наставником.

18 вересня в Золотоноші на Алеї Слави в останню путь провели 25-річного солдата В’ячеслава Михайловича Пархоменка, який героїчно загинув від ворожої кулі під час штурмових дій позицій противника в населеному пункті Миколаївка Друга Бахмутського району на Донеччині. З першого дня повномасштабного вторгнення наш герой пішов захищати рідну землю від рашистської нечисті. Щирий, добрий, сміливий, мав золоті руки, безліч мрій і планів. Не судилося… Сиротою залишився 2-річний синочок…

Вічна пам’ять і слава Героям!