Додому з полону повернувся наш Герой – співробітник СБУ, який разом з іншими захисниками до останнього боронив Маріуполь на «Азовсталі».

Про це розповідає пресслужба Служби безпеки України.

Це ще одна неймовірна історія великої події, якою ми хочемо з вами поділитися. Позивний нашого захисника – «Бурий».

«Сьогодні ми повернули співробітника Служби безпеки України, який до останньої хвилини пліч-о-пліч з «Редісом» боронив «Азовсталь». Перед тим як потрапити до ворожого полону, він встиг з дотриманням вимог конспірації передати нам свої шеврони. Для мене велика честь: особисто повернути ці шеврони, як символ вашого повернення до команди Служби безпеки», – привітав бійця т.в.о. Голови СБУ Василь Малюк.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну наш колега працював у 2-му управлінні (з дислокацією в Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Він займався протидією незаконним збройним формуванням так званої «днр».

Коли ворог пішов штурмом, «Бурий» разом з іншими колегами став на захист рідного міста. Координуючись зі штабом полку «Азов», він продовжив виконувати свою роботу: викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників.

Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон окупантів, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їхніх катів.

Пізніше разом із бійцями ЗСУ «Бурий» брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених.

Варто відзначити, що серед захисників «Азовсталі» були й інші співробітники СБУ. Так, після удару бункерної бомби по одному з бункерів заводу зникли безвісти Василь Богач, колега і наставник нашого Героя, та Олександр Супрунов, колишній боєць ЦСО «А» СБУ в Донецькій області.

Самого ж «Бурого» у квітні було поранено після танкового обстрілу.

«Ці шеврони з нашою символікою, і ворог не мав їх бачити. Ви повністю виконали військовий і професійний обов’язок, ви – той, хто буде далі разом з нами розбудовувати Службу безпеки», – зазначив Василь Малюк.

Ми обов’язково повернемо додому кожного захисника і всі українські землі! Слава Україні!