Директор дитячо-юнацької спортивної школи «Дніпро-80» Черкаської міської ради, тренер з футболу Олександр Бойко отримав звання «Заслужений тренер України».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Почесне спортивне звання Олександру Миколайовичу Бойку присвоєно згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України від 22 вересня 2022 року.

За багато років тренерської роботи Олександр Миколайович підготував тисячі спортсменів і тренерів, зробив значний внесок у розвиток футболу України. Зокрема, був першим тренером чемпіона Дефлімпійських ігор 2022 року Віктора Пустовіта.

«Ця нагорода – як підбиття підсумків моєї 35-річної роботи не просто тренером, а з людьми, які мають різні порушення слуху, – говорить Олександр Бойко. – За цей час я виховав три покоління спортсменів і просто хороших громадян України».

Олександр Бойко працює в Черкасах з 1976 року. Серед численних нагород талановитого тренера і наставника відзначено також пам’ятним знаком міської ради «За заслуги перед містом Черкаси».

«Спортивну молодь Черкас виховують найкращі. Недарма наші спортсмени здобувають так багато перемог на всеукраїнських та міжнародних аренах, – переконаний Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Щиро вітаю Олександра Миколайовича і дякую за те, що передає свій спортивний досвід черкаським дітям, виховує з них справжніх чемпіонів».