Майже 400 внутрішньо переміщених осіб відвідали експозицію обласного краєзнавчого музею, яка охоплює понад сторічний період розвитку Черкащини.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної ради, передає ChesnoNews.

Працівники музею для дітей та дорослих влаштовували різні майстер-класи, зокрема макраме, петриківський розпис глечиків, археологічні розкопки тощо. Все для того, аби допомогти гостям міста інтегруватися й пізнати краще історію культуру й традиції нашого регіону.

– Переселенці найбільше цікавилися особливостями нашого регіону. Це й історичні події та постаті, унікальні природні об’єкти, наші звичаї та традиції тощо. Ніхто не залишився байдужим. Ми й надалі працюватимемо в цьому напрямку, щоб допомагати гостям нашої області пізнавати Черкащину, а в перспективі хочемо створити для них майданчик для культурного дозвілля, – розповідає директорка музею Ірина Собко.

Цикл заходів “Пізнай Черкащину” відбувся в межах проєкту «Допомога Черкаської громаді з адаптацією ВПО, як нових мешканців та активних учасників в житті Черкащини», якій реалізує ГО “Асоціація “Відродження та розвиток”, що підтримується програмою «Демократична практика» Міжнародний фонд “Відродження”.