27 жовтня під час засідання виконавчого комітету підтримали низку питань, які стосуються підтримки сімей та дітей захисників.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Так, затверджено новий порядок надання щорічної матеріальної допомоги до Дня знань дітям загиблих та зниклих безвісти захисників. Ним зокрема передбачено, що право на отримання допомоги мають як діти загиблих (померлих) захисників, які вже отримали відповідний статус, так і діти загиблих Захисників та Захисниць України, смерть яких пов’язана із захистом Батьківщини або виконанням обов’язків військової служби, на період до набуття зазначеного вище статусу; а також діти Захисників та Захисниць України, які зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України. Щорічна допомога з міського бюджету з нагоди Дня знань на кожну дитину шкільного віку становить 6 500 грн.

Також члени сімей загиблих захисників отримуватимуть щорічну грошову допомогу на оздоровлення. Виконком поширив дію Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на сім’ї воїнів, які загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. Затвердили і перелік необхідних для отримання допомоги документів для кожної категорії отримувачів.

Крім цього, виконавчий комітет затвердив порядок виплати щомісячної стипендії розміром 6000 грн членам сімей загиблих захисників. Також її отримуватимуть члени сімей зниклих безвісти і члени сімей загиблих до набуття відповідного статусу.

Як зазначає міський голова Анатолій Бондаренко, підтримка захисників і членів їхніх родин є пріоритетом у роботі міської влади.