29 жовтня близько 10:32 години на спеціальну лінію «102» звернувся місцевий мешканець та повідомив, що невідомі особи обікрали квартиру на вулиці Академіка Корольова у Черкасах.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Працівники карного розшуку спільно з поліцейськими відділу кримінального аналізу ГУНП в Черкаській області оперативно встановили та затримали зловмисників причетних до вчинення правопорушення. Ними виявилися 38-річний, 37-річний черкащани та 38-річний раніше судимий киянин.

Для документування злочину на місце виїхала слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Під час обшуку у зловмисників правоохоронці вилучили грошові кошти в сумі близько 25 100 гривень, банківські картки, два золотих ланцюжки, жіноче золоте кільце, золотий хрестик, набір відмичок для замків, чотири електронних ключі від домофона та товарний чек з ломбарду.

Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дії зловмисників слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Слідчі спільно з Черкаською окружною прокуратурою повідомили правопорушникам про підозру. Фігурантам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 208 000 гривень.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Також, проводиться перевірка фігурантів щодо причетності до аналогічних крадіжок на території Черкаської області та інших регіонів України.

Досудове розслідування триває.