За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки Звенигородського району, яка висловлювала підтримку російської агресії в соціальній мережі (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства 65-річна жінка, перебуваючи за адресою свого фактичного місця проживання, розмістила у забороненій соціальній Інтернет-мережі «Одноклассники» на своїй персональній сторінці ряд публікацій, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які чинять таку агресію.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

За вчинення злочину вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такого.

Вкотре наголошуємо, що жоден випадок допомоги окупантам та підтримки їх злочинних дій на території України, в тому числі в соціальних мережах, не залишиться поза увагою правоохоронних органів, такі особи обов’язково будуть притягнуті до передбаченої законом кримінальної відповідальності.