За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річної жительки смт Чорнобай Золотоніського району, яка заволоділа чужим майном за допомогою шахрайства, вчинила крадіжку та пограбувала пенсіонерку в умовах воєнного стану (ч. 2  ст. 190, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства правопорушниця упродовж 2021-2022 років, входячи в довіру до місцевих жителів, під приводом збору коштів нібито для лікування свого сина, святкування весілля тощо заволоділа коштами на загальну суму понад 1 млн грн. Повертати отримані кошти вона не збиралася.

Крім того, наприкінці серпня 2022 року, в умовах введеного воєнного стану, зловмисниця з корисливою метою, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникла до одного із домоволодінь в смт Чорнобай, де поки 89-річна потерпіла спала, таємно викрала кошти в сумі 60 тис. грн, які зберігалися у шафі однієї з кімнат будинку. Не зупиняючись на вчиненому, того ж дня правопорушниця через відчинені двері незаконно проникла до іншого домоволодіння смт Чорнобай, де в присутності 79-річної потерпілої відкрито заволоділа коштами в сумі 5 тис. грн, вихопивши їх з рук потерпілої.

Дії жінки кваліфіковано за ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України.
Водночас встановлено, що правопорушниця є неосудною і потребує примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із звичайним типом нагляду, у зв’язку з чим до суду скеровано клопотання про застосування стосовно підозрюваної примусових заходів медичного характеру.