10-11 грудня 2022 року в м. Києві відбудеться відкритий Чемпіонату України з пауерліфтингу, жимового двоборства та окремих вправ, який буде проводити федерація “Комітетом пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee – UPC).

Його проведення планувалося на травень, проте війна внесла свої суттєві корективи. Кожна секунда для всіх українців болюча, проте життя триває, і хочеться повернути хоча б частинку чогось довоєнного, такого, як всеукраїнські змагання.

Як повідомив, Президент федерації UPC Воробей Богдан Юрійович, Чемпіонат України 2022 UPС відбудеться за фінансової підтримки давнього друга, партнера та віце-Президента федерації UPC – Григорія Петровича Душейка, який завжди підтримує всі ініціативи федерації. Він додав, що навіть у найскладніші часи для України Григорій Петрович допомагає і у цивільних сферах, сприяючи розвитку здорової нації. Завдяки такій підтримці, українська нація буде непереможною на всіх фронтах. Також, Григорій Петрович Душейко є почесним Президентом спортивних клубів «ВІКІНГ» м. Чорнобай та «Черкаські Богатирі» м. Черкаси.

СК «Черкаські Богатирі», завдяки допомозі Душейка Григорія Петровича, подали заявку на довгоочікуваний Чемпіонат України UPС 2022.

За попередньою інформацією федерації UPС, турнір вже викликав велику зацікавленість серед пауерліфтерів всієї України, тому очікується гостра конкурентна боротьба.