На базі кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету за підтримки Благодійного фонду «Надія по всьому світові» та Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР пройде онлайн-курс «Війна: техніки психологічної самодопомоги» для молоді, віком від 16 до 21 року.

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

Сьогодні дуже важливо зберігати фізичне і психологічне здоров’я, навчитися ладнати зі стресами самому і допомагати рідним і близьким, вміти надавати підтримку й допомогу собі та підтримувати інших.

Саме таким технікам психологічної самодопомоги упродовж курсу навчатимуть кваліфіковані тренери: коуч, доцент кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету Олександра Губар та тілесний коуч, кінезіолог, міжнародний інструктор з прикладної фізіології та реабілітації травми з міста Київ Єгор Домбровський.

Тренінг, затверджений МОН України, рекомендований для учнів 10-11 класів середніх шкіл та студентів 1-4 курсів закладів вищої освіти для опанування простих технік підтримання емоційного стану в період війни, які  можуть бути корисними як для учасників події, так і для близьких до них людей.

Початок курсу «Війна: техніки психологічної самодопомоги» 14 листопада 2022 року, онлайн-зустрічі відбуватимуться двічі на тиждень.

Форма для реєстрації: Реєстрація на тренінг “Війна: техніки психологічної самодопомоги” (google.com).

Техніки психологічної самодопомоги – це дієвий інструмент для людей з травматичними наслідками в зв’язку з воєнними діями, стихійними лихами та іншими катаклізмами.

Захід відбудеться у межах Міжнародного благодійного проєкту «Рука допомоги Україні» за Програмою, розробленою в 2015 році у співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія), Центру кризової психології (Берген, Норвегія) та адаптованою фахівцями Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії (УІКПТ, Львів, Україна).