Черкаською обласною прокуратурою в суді доведено вину уродженки російської федерації, яка вчинила злочини, передбачені ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що жінка за допомогою свого мобільного телефону, умисно, з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, розмістила в соціальній Інтернет-мережі «Одноклассники» на своїй персональній сторінці, яка має відкритий доступ для необмеженого кола користувачів указаної мережі, ряд публікацій, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали таку агресію.

За результатами судового розгляду, враховуючи, що обвинувачена свою провину визнала повністю та розкаялася, а також має похилий вік, суд визнав винною вказану особу в інкримінованих їй епізодах злочинної діяльності та призначив остаточне покарання у вигляді 5 років позбавлення без конфіскації майна, з іспитовим терміном на 2 роки.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.