Оперативники Управління карного розшуку, спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області, викрили 40-річного організатора, двох 23-річних та трьох 19-річних черкащан, які займалася незаконним виготовленням, зберіганням та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин. До складу групи, крім чотирьох чоловіків входили й дві дівчини.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Під час проведення спеціальної операції, із залученням співробітників Батальйону поліції особливого призначення, наркозбувачів було затримано у процесуальному порядку, відповідно до ст. 208 КПК України.

Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників та виявили: понад 70 грамів сильнодійного синтетичного наркотику — амфетамін, близько 700 грамів речовини зеленого кольору, схожої на канабіс, електронні ваги, мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, фасувальні пакети та грошові кошти отримані за незаконний продаж наркотиків. Усе вилучене скерували на експертне дослідження.

Затриманих помістили до ізолятора тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

Наразі, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, слідчими обласного управління поліції затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За виготовлення та збут наркотиків підозрюваним загрожує до десяти років ув’язнення.

Після завершення слідчо-оперативних заходів, буде надана додаткова правова оцінка діям учасників “наркобізнесу”.

Слідство триває.