Очікуваний зимовий сезон турбує багатьох. І це не дивно, адже це холодний і найскладніший у погодному відношенні період року. На Черкащині досить часто перший прояв зими відбувається саме у листопаді. А на скільки він виявиться тривалим – все залежить від синоптичного процесу.

Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Цьогорічний листопад вперто не здається зимі. У суботу та неділю продовжиться надходження повітряних мас з Атлантики. На Черкащині утримається тепла погода з піком у неділю, коли денна температура сягатиме 11-13º тепла, а нічна буде в межах 3-8º тепла. Істотних опадів не прогнозуємо. Важливо! У нічні та ранкові години очікуються тумани, які в поєднанні з коротким світловим днем, будуть значно погіршувати видимість на автошляхах. Тому учасникам дорожнього руху треба бути уважними та обережними!

З понеділка, завдяки північному антициклону, вдвічі похолодає. Температура вночі 0-5º тепла, вдень лише 3-8º тепла.

Внаслідок надходження на Черкащину арктичного повітря в тилу північно-східного циклону, 17-18 листопада прогнозується відчутне похолодання у нашому регіоні. В ці дні можна також очікувати випадання першого снігу з утворенням тимчасового снігового покриву.