Поки українські захисники звільняють Херсонщину, «Укрпошта» вже підготувала нову марку, присвячену деокупації обласного центру.

Про це повідомляє пресслужба підприємства, передає ChesnoNews.

«Несила терпіти! Анонсуємо поштовий випуск «Херсон – це Україна!». Авжеж, ми готувалися заздалегідь. Захоплювались нескореними херсонцями, коментували та вдосконалювали ескіз, із завмиранням серця стежили за просуванням ЗСУ, сподівались, нескінченно скролили стрічку новин, омріювали день, коли у місті знову майорітиме український прапор, – і ось, з невимовною любов’ю до наших людей презентуємо новинку», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що набір включає марковий аркуш, художній конверт та листівку. Основним елементом марки є скибка кавуна, на якій зображено сюжети, що супроводжували тимчасову окупацію міста: мирні мітинги, будівлі у вогні, тортури. Насіння має вигляд ракет, якими російські загарбники безжально обстрілюють Херсонщину.

На аркуші також видніється мапа із позначенням звільненого Збройними силами України Херсона, міста-героя. На художньому конверті й листівці проілюстровано протести мешканців.

«Укрпошта» анонсувала нову марку, присвячену звільненню Херсона фото 1

Тираж маркового аркуша – 150 тис. екземплярів. Номінальна вартість – U. Дату введення в обіг обіцяють повідомити згодом. Передзамовити марку можна тут.