Автомобільне кріплення необхідне кожному водію, який постійно користується навігаційною системою, прослуховує музику або використовує телефон у режимі гучномовця під час руху. Кронштейн у цьому випадку потрібний для надійного утримання пристрою, за винятком падіння.

Знайти відповідний варіант кріплення для смартфонів можна тут – https://www.aks.ua/catalog/avtoderzhatel/tip-ustroistva/telefon

Типи автотримачів для мобільних пристроїв

У продажу можна зустріти великий асортимент автомобільних кріплень. Одна з основних їх відмінностей полягає у способі утримання самого кріплення.

  • модель, оснащена присоскою – найпоширеніше рішення. Цей варіант, як правило, сумісний з більшістю моделей пристроїв, оскільки має універсальне охоплення або неодимовий магніт. Дорогі кронштейни оснащені ще й бездротовим модулем для заряджання телефонів;
  • установка кріплення в слот для компакт-диска дозволяє задіяти не актуальний функціонал штатної магнітоли автомобіля і при цьому надійно розмістити телефон;
  • автотримач встановлений на решітці обдування – основна перевага полягає в тому, що смартфон знаходиться в полі зору і можна легко дотягнутися до нього рукою. Це дозволяє вмикати навігацію, відповідати на дзвінки або перемикати треки, не відволікаючись від керування автомобілем;
  • кріплення на панелі приладів – хороший і стійкий тип конструкції, який надійно утримує смартфон в салоні авто.
  • кріплення на підголовнику – рішення, яке ідеально підійде для задніх пасажирів.

Де краще встановити автотримач?

Місце кріплення автотримача залежатиме від манер використання телефону під час руху. Якщо потрібно часто здійснювати та приймати дзвінки, обладнання варто розмістити ближче до водія, наприклад, на решітці обдування. Якщо ж смартфон використовується тільки як навігація під час водіння, то тримач краще закріпити на лобовому склі або торпедо.

Особливості гарного автотримача для смартфона

Виробники аксесуарів пропонують величезний вибір кріплень до автомобіля. Щоб вибрати якісну модель, враховуйте такі моменти:

  • Матеріали, з яких виготовлений

Чим якісніші комплектуючі використані при виготовленні тримача, тим довше він зможе служити. Тому вибирати потрібно ті моделі, які зібрані не тільки із пластику, а й включають гумові та металеві елементи.

  • Можливості заряджання

Це важлива функція, яка стане в нагоді, коли вам потрібно зарядити телефон. Конструкція тримача не повинна вимагати зняття смартфона, якщо ми хочемо зарядити акумулятор.

  • Регулювання

Функціональний автотримач повинен забезпечити встановлення смартфона в будь-якому положенні та під будь-яким кутом нахилу.

  • Розміри кронштейна

Отже, якщо ми візьмемо до уваги перелічені поради, то обов’язково знайдемо ідеальний тримач для телефону. Однак, перш ніж використовувати вибрану модель, переконайтеся, що тримач правильно змонтований.