Управління цивільної авіації Великобританії (Civil Aviation Authority, CAА) повідомило, що видало ліцензію космодрому Корнуолл (Spaceport Cornwall) на південному заході Великобританії. Вперше в історії країни космодром отримав ліцензію державного регулятора та може бути використаний для орбітальних запусків. Міністр транспорту Великобританії Марк Харпер схвалив рішення CAА та підтвердив видачу ліцензії космодрому Корнуолл.

Отримання ліцензії означає, що космодром зміг продемонструвати регулятору відповідність вимогам безпеки, охорони навколишнього середовища та іншим аспектам експлуатації такого об’єкта і що космодром має в своєму розпорядженні інфраструктуру, обладнання та взагалі все необхідне для горизонтальних космічних запусків.

За заявою Управління цивільної авіації, з отриманням ліцензії космодромом Корнуолл, перший у Великій Британії орбітальний космічний запуск став на один крок ближче до реалізації. Справді, протягом найближчих тижнів із космодрому заплановано запуск супутника компанії Virgin Orbit. Ден Харт, виконавчий директор Virgin Orbit, очікує, що місія виявиться «безпечною та успішною».

На думку міністра транспорту Великобританії Марка Харпера, цей історичний запуск зміцнить позиції Великобританії як провідної космічної держави та відкриє можливість майбутніх космічних польотів. Зростаюча космічна індустрія Великобританії оцінюється в 16,5 млрд. фунтів стерлінгів, очікується, що вона забезпечить жителям країни 47 000 робочих місць.