Тривалість життя людини багато в чому пов’язана зі станом її серця. Для нормального функціонування серцево-судинної системи дуже важливе правильне і збалансоване харчування з винятком низки продуктів. Найбільш небезпечні для серця марнотрати.

“Вони утворюються в процесі гідрогенізації, при якому рідкі жири перетворюються на тверді”, – зазначив лікар-терапевт, кардіолог Ярослав Ашихмін, додавши, що трансжири щедро використовуються в “не дуже якісній кулінарії, наприклад, при тривалій смаженні картоплі фрі. , виробництві печива.

Після трансжирів з погляду негативного впливу на серце та судини йдуть продукти з переробленого м’яса. Як зазначив фахівець, “у улюблені ковбаси та сосиски за технологією виробництва замішується жир”.

Згубний вплив на судини має смажена їжа. За словами Ашихміна, у такій їжі “утворюються небезпечні речовини, які можуть призводити до пошкодження судин”.

Щодо солодкого, то зовсім виключати його з раціону не варто. Якщо ви не налягаєте на десерти, то їхня присутність у раціоні допустима.

“Солодке небезпечне для серця, але у невеликих кількостях – ні”, – вважає фахівець.

Вибираючи десерт, варто враховувати, що “борошкові вироби не настільки небезпечні, але можуть призводити до ожиріння та порушення вуглеводного обміну”.

Лікар зробив висновок, що неправильне харчування провокує прискорене зростання атеросклеротичних бляшок у судинах.

“Якщо їх ще немає, вони з’являються, якщо вже є – ростуть швидше”, – попередив він.