Про роботу зовнішнього освітлення, підсвітку фасадів та вивісок у Черкасах йшлося під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося за дорученням міського голови Анатолія Бондаренка. У підсумку на ньому ухвалили рішення провести додаткову роз’яснювальну роботу серед підприємців на предмет обмеження використання світлової реклами.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

– Російські війська цинічно й прицільно обстрілюють критично важливу інфраструктуру, аби залишити українців без світла і тепла. І хоч енергетики роблять усе можливе для того, аби в максимально короткий термін відновлювати пошкоджені об’єкти, ворог завдає нових ударів, – прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко, який головував на засіданні. – Нині ситуація в енергетичній системі країни лишається складною. Аби уникнути аварійних відключень світла, маємо заощаджувати електрику. Це стосується і побутових споживачі, і бізнесу. Зараз ми маємо багато скарг від жителів стосовно того, чому велика кількість підприємців не дотримується режиму економії. Ми за те, щоб бізнес працював, але просимо вимикати вивіски і вітрини магазинів, кафе, ресторанів, офісних приміщень. Це ж стосується і підсвічування фасадів та рекламних конструкцій. Правила мають бути одні для всіх. Прошу з розумінням поставитися ситуації в нашій країні. У столиці людям доводиться сидіти без світла більше 10 годин, але ми в Черкасах можемо допомогти нашій країні утримати енергетичний фронт. І якщо є певні обмеження, безапеляційно дотримуватися їх.

За його словами, на сьогодні роз’яснювальну роботу із підприємцями про необхідність зменшення використання фасадної реклами та екранів, обмеження підсвітки вивісок і вітрин проводять спеціалісти управління інспектування Черкаської міської ради.

Рішенню, яке ухвалила комісія ТЕБ та НС, передувала нарада, яку провів начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець про ситуацію в енергетичній системі. Поза тим, із проханням врегулювати це питання зверталося і керівництво ПАТ «Черкасиобленерго».

– Ми сподіваємося на розуміння з боку жителів міста, це превентивні заходи для того, щоб запобігти більш складним наслідкам у енергетичній системі, – прокоментував начальник управління цивільного захисту Володимир Лобода. – Місцева комісія ТЕБ та НС оперативно реагує на всі виклики, які постають перед нами внаслідок військової агресії, та координує діяльність спеціалізованих служб цивільного захисту, аби не допустити погіршення ситуації в Черкасах, зокрема, й у енергетичній системі.