У закладах освіти Черкащини не зупиняється волонтерська робота. Щодень учнівство області долучається до допомоги нашим військовим на передовій.

Про це інформують в Управлінні освіти і науки Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Зокрема, у Верхняцькій гімназії Христинівської міської ради зібрали та переробили капусту, приготували смачні вітамінні салати для наших захисників. Готова продукція, зроблена з душею, уже дісталася до наших воїнів. А у Будищенському школі на постійній основі педагогічний та учнівський колектив працюють над виготовленням вітамінних сумішей для захисників.

Багато закладів освіти Черкащини продовжують працювати над виготовленням окопних свічок, організовуючи майстер-класи з виготовлення засобів освітлення, проводячи акції «Світло перемагає темряву». Зокрема, такі заходи відбуваються у Верхняцькій гімназії, закладах освіти Канівської територіальної громади, Будищенської територіальної громади, Гельмязівської територіальної громади, Мошнівської територіальної громади та інших.

У Канівській територіальній громаді триває акція «Тримаємо освітній фронт». Учні на уроках трудового навчання та за можливості у вільний час разом з учителями, шиють напірники та наволочки для тих, хто потребує цих речей.

Не припиняють в закладах освіти Черкащини плести маскувальні сітки для військових. Долучаються і родини внутрішньо переміщених осіб.

У закладах освіти продовжують традиції проведення благодійних ярмарків дитячих виробів, оберегів, смаколиків та випічки. Ярмарок дитячих виробів «На допомогу ЗСУ» ініціювали в Христинівському Будинку дитячої та юнацької творчості. Виручені кошти з ярмарку передали волонтерській організації «Сильні з Україною».

Учні з любов’ю та пошаною до наших воїнів виготовляють обереги та створили малюнки, які були передані нашим бійцям на передову. Дитячі малюнки, вірші та листи – зворушливі й завжди бажані обереги для захисників України на фронті. Наші бійці дуже радіють, коли їм передають вірші, листи, обереги, малюнки. Дитячі роботи надихають, підбадьорюють та підтримують дух українських воїнів.