Зміни до бюджету на 2022 рік, зміни до низки програм, кадрові та господарські питання розглянули сьогодні депутати під час 33-ї сесії Черкаської міської ради. Усього на розгляд виносилося близько 30 питань.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

На початку сесії низка депутатів озвучили запити та звернення: по ситуації в країні з енергозабезпеченням, податками, стосовно заборони московської церкви, безпеки на міських вулицях. Зокрема, їх озвучили депутати Сергій Рубан, Катерина Холупняк, Інна Бандура, Олена Агапова, Любов Майборода, Сергій Прядка, Араїк Мкртчян, Георгій Гладкий, Віктор Євпак, Павло Карась, Володимир Друмашко. За озвученими запитами і зверненнями були дані доручення структурним підрозділам міської ради.

На сесії депутати внесли зміни до програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України та членів їх сімей на 2022-2023 роки. «Передбачено збільшення кількості отримувачів одноразової допомоги на оздоровлення пораненим учасникам оборони. Пропонується поширити безкоштовне харчування у дошкільних навчальних закладах та звільнення від сплати за навчання у мистецьких школах на дітей, батьки яких зникли безвісти під час захисту державного суверенітету України. Пропонується вилачувати одноразову грошову допомогу у розмірі 50 тис грн сім`ям учасників оборони, які зникли безвісти, розширити перелік добровольчих формувань для виплати одноразової допомоги у розмірі 30 тис гривень», – доповів директор департементу соціальної політики Євгеній Данченко.

В обговоренні цього питання взяли участь депутати Павло Карась, Нарек Казарян, Іван Сухарьков, Катерина Холупняк, Руслан Батир, Світлана Буряк. «Хлопці-добровольці виконують зараз важливі завдання. У разі відсутності в достатній кількості патрульних або поліцейських несуть службу і допомагають у забезпеченні правопорядку. Тому прошу підтримати це питання», – підкреслив депутат Нарек Казарян.

Одним з ключових питань порядку денного було ухвалення змін до бюджету територіальної громади на 2022 рік. «Зважаючи, що 590 постанова не дала змоги використати всі напрямки, які були заплановані на початку року, департаментом була підготовлена пропозиція до зменшення асигнувань, і перерозподіл на ті заходи, які важливі на сьогоднішній день», – пояснила директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

Зокрема, 12 млн грн виділили на заробітну плату КП «Черкасиелектротранс», 20 млн грн – на КП «Черкаситеплокомуненерго» та 16 млн на КП «Черкасиводоканал» на поповнення статутних капіталів для придбання генераторів.Також спрямували кожти залишків державної субвенції на ремонт шелтера. 15 млн грн направлено обласному бюджету на придбання та встановлення модульних укриттів, 3 млн грн на підтримку добровольчих формувань, 2 млн грн на виплати сім`ям зниклих безвісти захисників.

Серед іншого, на сесії розглянули питання про збільшення штатної чисельності відділу «Оперативна служба» на 2 особи. Адже з початком повномасштабного вторгнення рф кількість дзвінків громадян збільшилася вдвічі.

У обговоренні питання участь взали депутати Павло Карась, Любов Майборода, Нарек Казарян, Віктор Євпак. «Оперативна служба – це одна з серцевин міських рад. Це потрібно передусім для людей, для покращення нашої комунікації», – зазначила Любов Майборода.

Зрештою, це питання підтримали 32 обранці з пропозиціями щодо реформування та покращення матеріально-технічого забезпечення служби.

«Дякую колегам за активність на сесії та конструктив. А Збройним Силам України –за те, що тримають над нами мирне небо, і ми маємо змогу проводити сесії і вирішувати важливі питання з життя міста», – зазначає секретар міської ради Юрій Тренкін.