Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області отримав новий автобус. Передачу транспорту реалізовано у межах співпраці з Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Про це інформує Міністерство освіти і науки України, передає ChesnoNews.

Загалом у межах означеного співробітництва Міністерством освіти і науки України визначено 18 закладів профтехосвіти України для передачі автотранспорту.

«Нині наші заклади професійної освіти, як ніколи, потребують підтримки. Учні профтехів не лише навчаються, а й оновлюють приміщення закладів освіти, активно займаються волонтерською діяльністю. Зараз будь-яка допомога є цінною, тому ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам за розуміння та підтримку», – коментує співпрацю з міжнародним товариством Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Так, учні навіть з найвіддаленіших міст і селищ зможуть з легкістю добиратися до місць проведення навчання. Водночас транспорт полегшить дорогу учнів до місць проведення виробничої практики.

Довідково

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (Німецьке товариство міжнародного співробітництва) за дорученням Федерального уряду Німеччини в межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб» надає постійну підтримку у забезпеченні навчання молоді та дорослих.

Мета проєкту — надання екстреного пакету допомоги для забезпечення закладів освіти, де тимчасово проживають ВПО.

Проєкт покликаний постачати програмне забезпечення розробки різноманітних спеціалізованих онлайн-курсів та інших важливих цифрових інструментів освітнього процесу.