За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Донецької області, який надавав допомогу ворогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за даними слідства 38-річний житель Донецької області разом із спільником упродовж серпня 2022 року передавали представнику незаконного збройного формування «народна міліція «ДНР» інформацію та точні координати про місце дислокації підрозділів ЗСУ, розташування реактивних систем залпового вогню  HIMARS та іншої української військової техніки на території Донецької області.

Наразі до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечують співробітники Управління Служби безпеки України в Черкаській області.
Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.