Рюкзаки — це зручна та стильна альтернатива сумці. Особливо їх полюбили чоловіки. Завдяки своїй великій місткості й компактному розміру рюкзаки зручно використовувати в повсякденному житті. Це чудовий варіант для навчання, роботи, коротких подорожей і відпочинку на природі. Найбільший попит серед міських жителів мають рюкзаки з одною лямкою. Це оригінальна й функціональна модель, яку можна одним рухом переміщувати зі спини на грудну клітку.

Які особливості рюкзаків з одною лямкою

Рюкзаки з одною лямкою мають багато переваг. Основна особливість такої моделі в тому, що можна дістати будь-яку річ, не знімаючи рюкзак. Зі звичайним варіантом із наплічними пасками зробити так неможливо.

Є і інші вагомі переваги:

  1. Зручність. Рюкзак залишає руки та плечі вільними, не сковує рухів, дає змогу активно пересуватися містом.
  2. Безпечність. Лямка рюкзака доволі широка, лягає діагонально, знімаючи навантаження з хребта та плечей.
  3. Місткість. Такі моделі можуть бути і об’ємними, у які легко поміститься папка формату А4, і мініатюрними, наприклад для професійної техніки чи різних дрібничок.
  4. Захист речей. Рюкзак можна переміщувати на грудну клітку, щоб він завжди був під наглядом. Це актуально в громадському транспорті та на прогулянках у багатолюдних місцях.
  5. Широкий асортимент. Рюкзаки з одною лямкою бувають краплеподібними, трикутними, квадратними, напівкруглими — на будь-який смак.

Як вибрати рюкзак з одною лямкою

Найвагомішим критерієм вибору є якість рюкзака: міцність швів, надійність замка, наявність зручної спинки, хороша тканина тощо. Тому вибирайте надійні бренди, наприклад Mark Ryden. Компанія створює стильні й функціональні моделі рюкзаків, які зручно використовувати в будь-яких умовах. Є варіанти з ортопедичною спинкою. Розмір залежить від призначення виробу:

  • Для щоденного використання, піших прогулянок, пікніків оптимальні невеликі рюкзаки на 10–30 літрів.
  • Для коротких подорожей чи вікенду на природі краще вибирати моделі на 30–60 літрів.
  • Для тривалих експедицій і туристичних подорожей вибирайте рюкзаки на 60–130 літрів.

Рюкзаки з одною лямкою Mark Ryden можуть бути додатково оснащеними роз’ємом USB для заряджання смартфона й гаджетів, а також мати спеціальне відділення для ноутбука із захистом від ударів. Також є моделі з додатковою ручкою для тримання в руці або ременем для пристібання на поясі. Товари бренду продумані до дрібниць, тому користуватися ними — одне задоволення.