Правоохоронці Черкас задокументували протиправну діяльність місцевих жителів. Серед них п’ятеро чоловіків, віком від 48 до 21 року. Та троє жінок 42, 34 та 23-х років. Група виготовляла та збувала наркотичні засоби й психотропні речовини на території Черкаської області. 

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Під час санкціонованих обшуків у правопорушників виявили та вилучили велику кількість зіп-пакетів із порошкоподібними та рослинними речовинами, електронні ваги та інше приладдя для фасування наркотиків, чорнові записи та кошти, вторговані від злочинної діяльності.

 Крім того, виявлено та вилучено 1080 набої калібру 5,45 та 700 набоїв калібру 7,62. За даним фактом відомості внесені до ЄРДР за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Наразі, слідчими відкрито кримінальне провадження за частинами 1 та 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Окремим учасникам злочинної групи, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, вже повідомили про підозри. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Слідчі клопотатимуть про тримання під вартою.

За результатами проведення судових експертиз заплановано вручення підозри та клопотання про обрання запобіжного заходу й іншим особам, які причетні до незаконного обігу наркотичних засобів.

Боротьба зі злочинами, пов’язаними з наркотиками, є пріоритетним напрямком роботи поліції Черкащини й тут йдеться, у першу чергу, про збереження життя та здоров’я наших дітей та молоді. Тому закликаємо усіх, кому відомо про злочинну діяльність наркоділків, повідомляти про це до поліції. Нагадуємо про функціонування чатбота та, в такий спосіб, долучитися до боротьби з розповсюдженням наркотиків на Черкащині.